Dekbedden

Dekbedden

Het totale aanbod aan dekbedden is groot en daarom is het vaak moeilijk om bij de aanschaf uw keuze te bepalen. Maar, het is wel van groot belang om het dekbed te kunnen kiezen dat bij u past: dit is namelijk bepalend voor een jarenlange, goed en gezonde nachtrust. Ieder mens is weer anders en heeft andere wensen en eisen op het gebied van slaapcomfort.

AquaFit Waterbedden heeft haar assortiment opgebouwd uit drie materiaal keuzes: dons, wol, synthetisch. AquaFit Waterbedden is een bedrijf wat streeft naar perfectie en doet haar uiterste best om van alle producten die zij aanbiedt, altijd de top daarvan in haar assortiment te krijgen: zo ook in dons!!

Exclusief bij AquaFit Waterbedden:

 

Supreme dekbedden

De tijk | Slapen onder berkenhout ?
De tijk van de Supreme is gemaakt van cellulose/micromodal, de natuurlijke basisbouwsteen van alle planten. Dit natuurproduct geeft de luxe glans van zijde en is duurzaam en sterk als katoen. De Supreme, geweven met garens van de fijnste cellulose vezels, geeft de hoogste huidvriendelijkheid. Tevens is het vochtopnemend vermogen van de Supreme extreem hoog. In vergelijking met katoen kan deze 50% meer vocht opnemen. Dit voordeel in combinatie met de zachte grip en de grote soepelheid van het materiaal geeft het meest aangename en het gezondste slaapklimaat.

Het vulmateriaal
De op traditionele wijze vervaardigde Supreme is de top op het gebied van dekbedden. Dons is een natuurproduct en kan zodoende per plaats en per periode verschillen in vulkracht. Daarom wordt de dons van de Supreme zorgvuldig geselecteerd uit gebieden waar op dat moment de vulkracht het hoogste is: de 100% witte Allura ganzendons. Bijzonder grootvlokkig, volgroeid en met de hoogst mogelijke vulkracht.

De stikwijze
De een-persoons Supreme bestaat uit 24 vakjes die op ambachtelijke wijze gevuld worden. Hierdoor blijft de dons perfect op zijn plaats. Indien nodig kan het dekbed bijgevuld worden. De opstaande rand zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Voordelen in het kort:

  • De extreme vulkracht van het dons houdt u warm met weinig gewicht
  • Hoog vochtopnemend en sterk ademend vermogen zorgt voor een droog slaapklimaat
  • Zeer duurzaam met luxe uitstraling
  • Extreem zacht en daardoor zeer soepel
  • Huidvriendelijk en prettig aanvoelend door gladde vezelstructuur
  • Ecologisch verantwoord geproduceerd volgens Oko-Tex Standaard 100
  • 100% natuurproduct en biologisch afbreekbaar

Montana

De Montana serie is van ongeëvenaarde kwaliteit. De vulling van 100% pilsener heeft de allergrootste vulkracht. De tijk is van de aller fijnste zuiver geweven batist die slechts 77 gram/m2 weegt. Deze combinatie van uniek hoogwaardige kwaliteiten zorgt voor de hoogst mogelijke soepelheid. De standaard Montana is cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden.

De Montana side-up heeft een opstaande rand die zorgt voor de isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Alle casette modellen zijn eenvoudig na te vullen om de warmteisolatie te verhogen. Tevens zijn alle dekbedden voorzien van knoopsgaten waardoor ze koppelbaar zijn tot de voor u ideale uitvoering.

Romance

De zachte batist tijk van de Romance heeft een chique opstaand rand. Dit zorgt voor een isolerende werking tot aan de buitenkant van het dekbed. Ook is het dekbed cassette gestikt zodat er geen warmteverlies ontstaat op de stiknaden. De Romance wordt gevuld met een hoogwaardige 90% Poolse witte ganzendons. Alle casette modellen zijn eenvoudig na te vullen om de warmteisolatie te verhogen. Tevens zijn alle dekbedden voorzien van knoopsgaten waardoor ze koppelbaar zijn tot de voor u ideale uitvoering.

Dons: Is licht, luchtig en puur natuurlijk, met een uitstekende isolerende werking en neemt bovendien veel vocht op. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen, dat dons geen allergische reacties veroorzaakt en dus door iedereen zonder problemen kan worden gebruikt.

Voor uitvoerige informatie over dekbedden kunt u terecht bij onze leverancier Ducky Dons.

Wol is zwaarder, compacter maar ook een natuurlijk materiaal. Juist de speciale Texelse eenjarige scheerwol die men bij TEXELANA gebruikt, heeft naast een uitstekende isolerende werking ook een perfecte vochtregulerende werking, zodat uw slaapomgeving nooit klam aanvoelt.
Ook heeft deze wol een lange haarstructuur, zodat het wolvlies stabiel en zeer lang volumineus blijft.

Voor uitvoerige informatie over wollen dekbedden kunt u terecht bij onze leverancier Texelana.

Synthetisch dekbed is populair, de lage aanschafprijs heeft daar uiteraard mee te maken. De grondstof voor de vulling van een synthetisch dekbed bestaat voornamelijk uit polyester. Hiervan worden lange draden getrokken die vervolgens tot vlies verwerkt worden. Oorspronkelijk waren dit massieve vezels (solid fibers) die tamelijk stug waren. Tegenwoordig zijn deze bij de betere merken vrijwel geheel vervangen door holle vezels (hollowfibers). Deze zijn uiteraard flexibeler. Hetgeen nog eens versterkt wordt doordat de vezels een siliconenbehandeling ondergaan. Ook dat komt de souplesse ten goede. Synthetische dekbedden van hollowfibers hebben een goed isolerend vermogen en drogen snel na een wasbeurt. Dit laatste wordt veroorzaakt door het lage vochtopnemend vermogen van de kunststofvezels. Over het algemeen voelen deze dekbedden broeierig en klam aan.